Salon en Argentijnse Avond met lezing, demonstratie en workshop


Je workshops waren heel fijn en heb ik veel aan gehad en je streefde erg naar perfectie en bracht er ook veel humor in!

- een enthousiaste leerling


Regelmatig organiseren we een Salon (dansavond) of een Argentijnse Avond. Dat kan natuurlijk ook op een ochtend of middag… Een salon is een dansavond op de traditionele muziek uit Argentinië. Muziek van Piazzolla, Pugliese en vele anderen passeert de revue. Soms organiseren we een oefensalon voor cursisten en andere beginners in de Argentijnse Tango, waar je ook advies krijgt van de docente.
Een Argentijnse Avond kunnen we in overleg met u invullen. Zo'n avond laat uw groep de achtergronden van de Argentijnse Tango zien, voelen
én beléven. Een demonstratie van deze dansvorm, een presentatie over de geschiedenis van deze dans, met foto's en historische filmpjes, een korte workshop en eventueel een oefen salon: de deelnemers krijgen zicht op en ervaring met deze dansvorm in de volle breedte. Hier een filmpje van een eerdere Argentijnse Middag bij Cho in Emmen. In overleg met u bepalen we de locatie en bepalen we de inhoud van de avond, afgestemd op uw groep. Combinaties met een Argentijnse maaltijd of met een vergelijking met de ballroom tango zijn mogelijk. Ook excursies in de omgeving kunnen een leuke aanvulling zijn.
Geplande Argentijnse Tango salons en avonden1. Salon Beginners op 15-04 in Valthe (Dorpshuis)

Tijdens het dansweekend voor Beginners-2 is er op zaterdagavond 15 april een oefensalon voor beginners met enige ervaring. Start met een lezing met historische filmpjes om 20u in het Dorpshuis van Valthe. Om 21u start de salon. Ook mensen die alleen willen kijken en luisteren zijn van harte welkom.

Image

2. Argentijnse Middag op 29-04 bij Cho in Emmen (Oude Dierenpark)

Image

Op 29 april is er weer een Argentijnse Middag bij Cho in het Rensenpark (de oude dierentuin) in Emmen. We starten met een lezing met dia's en korte historische filmpjes. Christine Voskuil & Hans Hollander en Hans van den Brink & Marieke Wernink geven demonstraties en verzorgen een workshop. Hans van den Brink verzorgt tango weekenden voor beginners in De Uelenspieghel in Uffelte. Jan Boheur speelt in de pauze Argentijnse tango's op zijn accordeon. Na afloop gezellig samen dansen. Start om 14u, einde 17u. Zie hier een filmpje van een vorige middag bij Cho.

3. Salon met live orkest Toca Tango op 29-04 in Valthe (Dorpshuis)

Een salon met DJ, maar ook met twee keer drie kwartier live muziek van Toca Tango. Toca Tango is een orkest bestaande uit zeven muzikanten en een zangeres.  De bezetting is zang, drie bandoneons/accordeons, twee violen, een contrabas en een piano. Door deze grote bezetting heeft Toca Tango een groot palet van verschillende klankkleuren en als gevolg daarvan een breed repertoire.
Toegangsprijs: Eur 10,- Zaal open om 19.30u. Om 20.15u speelt Toca Tango de eerste ronde, om 21.45u de tweede.Kijken en luisteren kan altijd!
De service van Christine gaat ver. Graag organiseert ze voor deelnemers en bezoekers die 's avonds laat niet meer naar huis willen rijden een bed en ontbijt bij een gastgezin in Valthe! Je kan er dus een mooi weekend van maken op de heidevelden of in de bossen! Neem dan wel vooraf contact op via de contactpagina van deze site.

Image

4. Mini-salons in een yurt op 14-05 en 11-06 in Buinen

Ciska en Hans bieden hun verwarmde yurt aan voor een mini-salon voor beginners, 's middags van 14-17u. Een goede plek om te oefenen hoe het is om in een salon te dansen, ook met anderen dan je eigen danspartner. Er is een gezellige plek buiten waar je wat kan drinken. Alcoholische drankjes zelf meenemen. Vrije gift. Aanmelden vooraf via de website. Singles kunnen zich ook aanmelden, we proberen dan een danspartner te vinden.

Image

Opzet van een Salon


Een salon is een dansavond waarbij gedanst wordt op de traditionele Argentijnse Tango muziek. Zo'n avond wordt ook wel een 'Milonga' genoemd. De muziek van Piazzolla, Pugliese, Gardel, Canaro, Trollo en vele anderen wordt daarbij gebruikt om te dansen. Soms is er een live DJ en soms een live Argentijns Tango orkest, een orquestra typica. Traditioneel moet de etiquette van zo'n avond aan allerlei regels voldoen (zie hiernaast), maar wij zijn daar wat soepeler in.

Image

Opzet van een Argentijnse Avond


Hieronder een voorbeeld van de opzet van een Argentijnse Avond of -middag.

Uniek
Image Image

 • Breed overzicht Argentijnse Tango
 • Horen, zien, doen, voelen
 • Demo van het verschil met ballroom tango
 • Alleen kijken kan ook
 • Aanmelden zonder partner kan ook

Inhoud (voorbeeld)
Image Image

 • 20.00u Inloop
 • 20.15u Presentatie Geschiedenis & Demonstratie
 • evt. een workshop
 • 21.00-24.00u Salon
 • Overzicht tango stijlen
 • Inzicht in het unieke karakter
 • Traditionele muziek
 • Korte filmpjes

Docente
Image Image

 • Christine Voskuil:
 • gediplomeerd danspedagoge
 • Voormalig balletdanseres

Prijs
Image Image

 • Nader te bepalen

Mogelijkheden
Image Image

 • Maak er een bijzonder weekend van met bijv.:
 • Eten in het restaurant van Hotel De Meulenhoek in Exloo
 • Of in luxe restaurant De Gaffel in Valthe
 • Rondleiding over de heide met een elektrisch voertuig van Eko-Tours

Locatie
Image Image

In Dorpshuis Valthe, in Combikubus in Emmen of in een andere locatie

Privacy statement: alleen de gegevens die u invult op onze contactpagina worden door ons gebruikt. Wij geven uw gegevens niet door aan anderen. Wij gebruiken geen cookies.
Webdesign, realisation & management: Oene Zwittink

.

Alleen de gegevens die u invult op onze contactpagina worden door ons gebruikt. Wij geven uw gegevens niet door aan anderen. Wij gebruiken geen cookies.