Salon en Argentijnse Avond met lezing, demonstratie en workshopRegelmatig organiseren we een Salon (dansavond) of een Argentijnse Avond. Dat kan natuurlijk ook op een ochtend of middag… Een salon is een dansavond op de traditionele muziek uit Argentinië. Muziek van Piazzolla, Pugliese en vele anderen passeert de revue. Soms organiseren we een oefensalon voor cursisten en andere beginners in de Argentijnse Tango, waar je ook advies krijgt van de docente.
Een Argentijnse Avond kunnen we in overleg met u invullen. Zo'n avond laat uw groep de achtergronden van de Argentijnse Tango zien, voelen
én beléven. Een demonstratie van deze dansvorm, een presentatie over de geschiedenis van deze dans, met foto's en historische filmpjes, een korte workshop en eventueel een oefen salon: de deelnemers krijgen zicht op en ervaring met deze dansvorm in de volle breedte. Hier een filmpje van een eerdere Argentijnse Middag bij Cho in Emmen. In overleg met u bepalen we de locatie en bepalen we de inhoud van de avond, afgestemd op uw groep. Combinaties met een Argentijnse maaltijd of met een vergelijking met de ballroom tango zijn mogelijk. Ook excursies in de omgeving kunnen een leuke aanvulling zijn.
Salons en kennismakings middagen/avonden (incl. recente activiteiten)17-03; 19-05 en 14-07-2024 Mini-salons in een yurt in Buinen

Ciska en Hans bieden hun verwarmde yurt aan voor een mini-salon voor beginners, 's middags van 15-18u. Ook ervaren dansers zijn natuurlijk welkom! Een goede plek om te oefenen hoe het is om in een salon te dansen, ook met anderen dan je eigen danspartner. Er is een gezellige plek in de prachtige salonwagen van Ciska waar je wat kan drinken. Alcoholische drankjes zelf meenemen. Vrije gift. Aanmelden vooraf via de website. Singles kunnen zich ook aanmelden, we proberen dan een danspartner te vinden.

Image

16-09-'23: Salon met live orkest 'Los Tangueros Clásicos' in 'Ons Dorpshuis' in Valthe

Na groot succes op 29 april j.l., nu weer een salon met live muziek van dit geweldige trio op 16 september! Ook een beetje ter ere van Christine's 75e verjaardag, waarvan 12,5 jaar actief in de Argentijnse Tango!Een salon met twee keer drie kwartier live muziek. Robin El-Hage (piano), Radboud van Geldre (viool) en Frank Schumm (gitaar) zijn drie uitmuntende musici, afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium. Samen vormen zij een trio dat Argentijnse Tango's op unieke geïmproviseerde wijze ten gehore brengt. Bij dit trio hoort u het hele spectrum van de Argentijnse volksmuziek met de nadruk op de klassiekers onder de tango's van Carlos Gardel tot aan Astor Piazzolla. De speelse interactie en de aanstekelijke muzikaliteit zijn de sleutel tot hun succes. Zij verzorgen een flink deel van deze avond de muziek. Toegangsprijs: Eur 15,- Zaal open om 19.30u. Om 20.15u speelt Los Tangueros Clásicos de eerste ronde, om 21.45u de tweede. Kijken en luisteren kan altijd! Het liefst zien we dat je je vooraf aanmeldt. De service van Christine gaat dan ver. Je kan privéles nemen op de dagen voor of na het weekend. Graag organiseert ze voor deelnemers en bezoekers die 's avonds laat niet meer naar huis willen rijden een bed en ontbijt bij een gastgezin in Valthe! Ook is er de mogelijkheid om vooraf te eten in een restaurant in Valthe. Je kan er dus een mooi weekend van maken op de heidevelden of in de bossen! Meldt je dan wel vooraf via de contactpagina van deze site.

Image

24-09-'23 Argentijnse Middag in 'De Cocon' Emmen

Image

Op 24 september organiseert Stichting De Cocon in Emmen voor de eerste keer een Argentijnse middag. Christine Voskuil van Argentijnse Tango ZO-Drenthe verzorgt deze middag. Start om 14.30u tot 17.00u
Van bordeel tot chique salons over de hele wereld. Of is het toch anders gegaan? U weet het na de lezing met historische filmpjes die Christine deze middag geeft. Ze geeft een demonstratie met een van haar assistenten, Hans Boerema, waarin de drie stijlen in de Argentijnse dans zichtbaar worden. De tango, de vals en de milonga. Er is een workshop waarin u het zelf kunt proberen. Angela en Julien dansen een paar nummers ballroom tango, zodat u het verschil kunt zien met de Argentijnse Tango. Christine en Hans verzorgen natuurlijk ook een demonstratie.
Heeft u na deze middag zin om zich verder te verdiepen in deze dans, dan behoort een serie lessen in De Cocon op maandagavond tot de mogelijkheden!
Zie hier een filmpje van een vorige Argentijnse middag, deze was bij Cho. Ook de foto links is gemaakt bij Cho.

Opzet van een Salon


Een salon is een dansavond waarbij gedanst wordt op de traditionele Argentijnse Tango muziek. Zo'n avond wordt ook wel een 'Milonga' genoemd. De muziek van Piazzolla, Pugliese, Gardel, Canaro, Trollo en vele anderen wordt daarbij gebruikt om te dansen. Soms is er een live DJ en soms een live Argentijns Tango orkest, een orquestra typica. Traditioneel moet de etiquette van zo'n avond aan allerlei regels voldoen (zie hiernaast), maar wij zijn daar wat soepeler in.

Image

Opzet van een Argentijnse Avond


Hieronder een voorbeeld van de opzet van een Argentijnse Avond of -middag.

Uniek
Image Image

 • Breed overzicht Argentijnse Tango
 • Horen, zien, doen, voelen
 • Demo van het verschil met ballroom tango
 • Alleen kijken kan ook
 • Aanmelden zonder partner kan ook

Inhoud (voorbeeld)
Image Image

 • 20.00u Inloop
 • 20.15u Presentatie Geschiedenis & Demonstratie
 • evt. een workshop
 • 21.00-24.00u Salon
 • Overzicht tango stijlen
 • Inzicht in het unieke karakter
 • Traditionele muziek
 • Korte filmpjes

Docente
Image Image

 • Christine Voskuil
 • gediplomeerd danspedagoge
 • Voormalig balletdanseres
 • met verschillende assistenten

Prijs
Image Image

 • Nader te bepalen

Mogelijkheden
Image Image

 • Maak er een bijzonder weekend van met bijv.:
 • Eten in het restaurant van Hotel De Meulenhoek in Exloo
 • Of in luxe restaurant De Gaffel in Valthe
 • Een wandeling met gids Christine Voskuil
 • Rondleiding over de heide met een elektrisch voertuig van Eko-Tours

Locatie
Image Image

In Dorpshuis Valthe of - op aanvraag - in een andere locatiePrivacy statement: alleen de gegevens die u invult op onze contactpagina worden door ons gebruikt. Wij geven uw gegevens niet door aan anderen. Wij gebruiken geen cookies.
Webdesign, realisation & management: Oene Zwittink

.

Alleen de gegevens die u invult op onze contactpagina worden door ons gebruikt. Wij geven uw gegevens niet door aan anderen. Wij gebruiken geen cookies.