Professionele tangoleraar en assistenten


“Als tango docenten die al meer dan 20 jaar les geven in het Noorden, met name in Groningen, juichen wij het initiatief toe de  Argentijnse Tango een plek te geven in Zuidoost Drenthe. Wij hebben er vertrouwen in dat, onder leiding van Christine, realisatie van dit initiatief in de komende jaren zal plaatsvinden, en dat Zuidoost Drenthe ook besmet zal raken met het Tango virus. Christine volgt al meer dan 10 jaar intensief lessen bij ons en beheerst zowel de volgers- als de leidersrol op (ver) gevorderd niveau.”
- Peter & Ina, de docenten bij wie Christine al meer dan 10 jaar lessen volgt -


Ik ben Christine Voskuil, ik woon in Valthe. Vanaf mijn tiende jaar dans ik, op mijn achttiende jaar studeerde ik af aan de Rotterdamse Dansacademie als balletdanseres en danspedagoge. Klassieke dans, moderne dans, caractère (toneelversie van volksdans). Een paar jaar heb ik in Duitsland gewerkt als balletdanseres in opera's, operettes en in balletvoorstellingen.

Image
Image

Toen ik last kreeg van mijn rug, ben ik gaan werken in het welzijnswerk. Eerst als opbouwwerker, later als provinciaal en landelijk consulent. Begonnen in Leiden, later in Noord Nederland, nog later in Utrecht. Werken met groepen, samen iets opbouwen, problemen samen aanpakken. Ik ben altijd wel wat blijven dansen en ik heb ook wat lesgegeven. Volksdans, jazzballet en dergelijke.

Oene zei altijd dat ik les zou gaan geven, maar dat was niet de bedoeling. Tot Argentijnse leraren (Orlando Scapelli en Paula Franciotti) óók begonnen te zeggen dat ik er talent voor heb, en dat ik met mijn ballet achtergrond het goed zou kunnen, tóen heb ik uiteindelijk tóch besloten om les te gaan geven in de Argentijnse Tango. Ja, op mijn 71e, maar je blijft er fit bij... Ik geef les in beide rollen, zowel in die van leider als die van volger.

Paula Franciotti en Orlando Scarpelli

Vanaf 2010 heb ik veel lessen, workshops, weekenden, festivals en tango vakanties gevolgd bij Peter en Ina, Mariano en Cosima Díaz Campos, Paula Franciotti en Orlando Scarpelli, Ruth Manonellas en Andreas Erbsen, Leo Cavelli en Eugenia, Michelle en Murat, Anna en Aldo, Manuela en Roberto, Marisa en Olivier, Daniela en Louis, Mariangeles en Bruno, Carpino en Claudio Forte, Maria van Andel en Olivier Koch, Lorena de Miranda Sera en Raphael Claudio en bij Fausto Carpino en Stephanie Fesneau.
Ook ben ik actief lid van de
Tangoclub in Valencia.

Als hobby speel ik knoppen accordeon en ik teken en schilder. Ik hou van wandelen en fietsen. En we gaan regelmatig samen op pad, vroeger met de tent, later met de VW bus en nu met een comfortabele caravan. De klimaatverandering, de negatieve ontwikkelingen in de natuur, de toenemende armoede en nog veel meer wereldproblemen gaan me aan het hart.

Een accordeon wordt ook veel gebruikt in de Argentjnse Tango, net als de beroemde bandoneon van Karel Kraayenhof
Image

Argentijnse Tango diva Christine Voskuil geeft op een gepassioneerde, plezierige en uitermate deskundige wijze les. Ze gaat uit van je kwaliteiten en geeft op een heel prettige manier individueel aanwijzingen hoe je je Argentijnse dansstijl kunt optimaliseren. Plezier staat voorop! Samen genieten met en van elkaar tijdens de Argentijnse Dans!
- Monica Smeets, cursist gevorderden -


Arthur Kees
Image

"Ik dacht dat ik dansen niet leuk zou vinden, tot ik Monique tegenkwam… Bij dansen had ik het beeld dat je voorgeprogrammeerde pasjes loopt. Hoe anders is de Argentijnse Tango. Het is een en al improviseren en dat maakt de dans zo mooi. En het is nog eens heel sensueel ook."

Monique van Waardenburg
Image

"Tango is voor mij dansen op gevoel, je hoofd uitschakelen, tenminste als volger… Ik stel me open en voel waar de leider heen wil. Als het écht goed gaat, wordt je samen één geheel en gaat het dansen als vanzelf."


Laurens Korste
Image

"Ik ben Creatief, analytisch en invoelend. In het voortgezet onderwijs ben ik bij uitstek iemand die theorie met praktijk kan verbinden. Mijn creativiteit uit zich in lesstof ontwikkeling, meubel ontwerp en dans.
Hans Hollander
Image

"Bij dansen beweeg je op muziek. Bij de ballroom tango, is er temperament aan toegevoegd. Bij de Argentijnse tango komt er passie bij die je vanuit de muziek over en weer deelt in je dans. Wat je hoort in de muziek, dat alles deel je met je danspartner. De kleine dansfiguren die je hebt geleerd knip en plak je op gevoel, binnen de muziek, vanzelf tot een geheel wat je danspartner mee aanvoelt."

Hans Boerema
Image

"Meer dan 10 jaar geleden heb ik de Argentijnse tango ontdekt. Het leuke daaraan is dat je verschillende figuren leert die je zelf aan elkaar kunt knopen. Elke keer dat je danst is dus uniek.
Wanneer je dan de figuren ook nog in kunt passen op de muziek die je hoort en je volger daar in mee gaat ontstaat er een magische verbinding."


Oene Zwittink
Image

"Ik ben gehandicapt, dus tangodansen gaat niet. Maar structureren, stimuleren, marketing, de laptop inrichten en de website bouwen, zijn een eitje voor mij. Nou ja… En ik geniet van de heerlijke muziek en soms van de bijzondere salons waar allemaal geweldige mensen komen!"

Privacy statement
Alleen de gegevens die u invult op onze contactpagina worden door ons gebruikt. Wij geven uw gegevens niet door aan anderen. Wij gebruiken geen cookies. - Webmaster: Oene Zwittink -

Alleen de gegevens die u invult op onze contactpagina worden door ons gebruikt. Wij geven uw gegevens niet door aan anderen. Wij gebruiken geen cookies.